Mærkersager

Jeg har valgt fem mærkesager ud, som jeg synes er de vigtigste. Se gerne min valgvideo fra sidste valg, om hvad jeg vil kæmpe for!

Gratis Psykologhjælp

Der skal være gratis psykologhjælp til alle børn og unge i Guldborgsund Kommune. Hvis man brækker benet, så kan man tage gratis på hospitalet og få det fikset. Men brækker man psyken, så er det ens eget problem. Sygdomme man ikke kan se, er faktisk nolge gange værre end dem du kan se.

En grøn og bæredygtig kommune

Vi skal være en grøn og bæredygtig kommune. Vi skal have fokus på cykelturisme og at få tung trafik væk fra gågaderne. Vi skal have økologisk mad i de offentlige kantiner samt børnehaver. Vi skal og må gå forest som politikere, når det gælder den grønne dagsorden, det er en vigtig dagsorden, da det gælder vores fremtid på jorden.

En styrket daginstitution og folkeskole

Vi skal sørge for, at vores børn får den bedste start på livet. Børnene er fremtidens skatteborgere, så derfor skal vi sirke en stabil og tryg opvækst. Vi skal have en bedre normering, tidlig screening af motorik, sprogvanskeligheder og ordblindhed. Folkeskolen skal være et tilvalg ikke et fravalg, derfor skal kvalitetet og undervisningsefekteten være den mest opsimale. Elever skal blive undervist ikke underholdt, men det er vigtigt, at eleverne bliver motivetet og føler undervisningen er sjov.

Et styrket fritid- og kulterudbud

Der skal være fritidsaktiviteter i hele Guldborgsund. Der skal være øget fokus på kundt og kultur, da det er noget de unge ikke får så mane muligheder for at opleve. Der skal være mulighed for fripladser til økonomisk trængte familier. Der skal være et lettere tilskudsansøgning, så foreningerne ikke skal være "jurist"-udannet for at ansøgte kommunens pujler. Der skal være aktiviteter for både handippede og blinde. Foreninger der gør et ekstra stort arbejde med integration eller inklution, bør få størrer tilskud.

Bedre infrastruktur for unge, ældre og handicappede

Der skal være bedre busdækning i kommunen. Der skal være afstemt tog- og bustider, så de unge ikke skal vente en time på toget. Der skal være øget tilgængelighed for handicappede og blinde på offentlige steder og kommunale ejendomme. Det kunne være ramper, lifte og blindelinjer i vejen. Der skal være cykelstandere med luft og kort over cykelruter i kommunen. Der skal være et øget fokus på kørsel for handicappede, så de også kan gå til sport og fritidsinterresser.